Veilig douchen senioren

Waarom veilig douchen voor senioren belangrijk is!

Veilig douchen senioren heeft onze aandacht, omdat de plaats waar veel ongelukken in huis voorkomen, de badkamer is. Door gladde vloeren of moeilijk toegankelijk sanitair vallen, of glijden, veel mensen uit in de badkamer. Veel van deze valpartijen resulteert in een bezoek aan de eerste hulp. Met veelal een botbreuk tot zelfs ziekenhuisopname tot gevolg. In dit geval geldt echt: voorkomen is beter dan genezen. Tijdig aanpassen van de badkamer kan veel ellende voorkomen.

Oud Bad V1

Wat kunt u doen om de badkamer aan te passen?

Om een badkamer van ouderen aan te passen worden in eerste instantie vaak handgrepen aangebracht. Ook het verwijderen van losliggende vloerkleedjes biedt een oplossing. Daarnaast kunnen er anti slip matten neergelegd worden. Wordt het betreden van een bad of douche echter problematisch dan luidt het advies toch vaak om het sanitair te vervangen voor veilig douchen en/of baden.

Nieuwe Inloopdouche V2

Veilig douchen senioren met een inloopdouche!

Door de installatie van een inloopdouche behoren de meeste valpartijen tot het verleden. Een inloopdouche heeft een extra lage instap waardoor deze eenvoudig te betreden is. Verder zijn de vloeren van een inloopdouche standaard van anti slip voorzien. Voor extra veiligheid zijn er inloopdouches met wandbeugels. Indien staan tijdens het douche te vermoeiend is dan kan de douche voorzien worden van een zitje. Alles erop gericht dat de gebruiker veilig en comfortabel van een douche kan genieten.

Badkamer brochure mobilae

Bekijk alle mogelijkheden voor veilig douchen senioren

In onze brochure kunt u eenvoudig zien hoe men badkamers binnen 1 dag aan kan passen. Alle oplossingen zijn erop gericht om baden en douchen verder mogelijk te maken. Want de warmte van water op het lichaam is iets waar bijna ieder mens van geniet. Er zijn ook expliciete mogelijkheden voor het badkamer aanpassen ouderen.

Onze klanten vertellen